Bezoek Landgoed Te Werve en Voormalig Koetshuis Sion op Dag van het Kasteel

Op de Dag van het Kasteel (op 29 mei) openen kastelen, buitenhuizen en andere historische locaties de deuren voor bezoekers. In Rijswijk doen Landgoed Te Werve en het Voormalig Koetshuis Sion mee.

Voormalig Koetshuis Sion
Adres: Sionsweg 42-44, Rijswijk

Sion is de naam van een voormalig klooster- en buitenplaats in de Hoekpolder (nu RijswijkBuiten). Op de restanten van het klooster verrees in de 17e eeuw een grote buitenplaats. In de eeuwen die volgen passen de verschillende bewoners de woning grondig aan of doen toevoegingen. In de 19e eeuw vervallen veel buitenhuizen, waaronder ook deze. Al begin van die eeuw wordt deze dan ook gesloopt. In de omgeving zijn nog aanwijzingen van het buitenhuis zichtbaar, waaronder het Voormalige Koetshuis dat bij het landgoed hoorde.

Bezoekers kunnen op de Dag van het Kasteel zelf rond het Koetshuis rondlopen en er wordt een rondleiding georganiseerd. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan je zelf rondom het voormalig Koetshuis lopen. Om 16.00 uur (inloop 15.45 uur) verzorgt Erik den Breems een informatieve rondleiding over de (bouw)historie van het Koetshuis. Vanwege de beperkte hoeveelheid plaatsen is aanmelden verplicht via info@stadshersteldenhaag.nl. Geef daarbij jouw naam en aantal het aantal personen door. Er zijn geen kosten verbonden aan de rondleiding.

Landgoed Te Werve
Adres: Van Vredenburchweg 101, Rijswijk

Huis Te Werve kent een lange geschiedenis die terugloopt naar de Middeleeuwen. In het huidige landhuis zijn restanten van het Middeleeuwse kasteel nog altijd zichtbaar. Invloedrijke historische figuren bewoonden eeuwenlang het buitenhuis. Inmiddels is het landgoed één van de best onderhouden van de regio.

Op de Dag van het Kasteel kunnen bezoekers het landgoed en landhuis bezoeken. De entree is gratis en mensen kunnen gebruik maken van de horeca-gelegenheid bij het huis. Om 15.00 uur vindt er bij het landgoed een roofvogelshow plaats.

Dag van het Kasteel in de regio
Door heel het land worden gedurende de Dag van het Kasteel verschillende activiteiten georganiseerd en zijn verschillende plekken te bezoeken. Bekijk daarom vooral ook welke andere locaties in de regio zijn te bezoeken. Ga naar dagvanhetkasteel.nl voor meer informatie hierover.