Haaglandia verhuist mogelijk naar Haagse Escamp sportterrein

Vanochtend ging het gerucht al rond. Voetbalvereniging Haaglandia verhuist mogelijk naar sportterrein Escamp. VCS ziet een overkomst van Haaglandia meer dan zitten.
De 1000 leden waarvan 38 jeugdelftallen, zijn daar welkom en zouden in één klap alle onderbespelingsproblemen in Escamp oplossen. Ook de Haagse sportwethouder Baldewsingh is zeer geïnteresseerd in dit scenario. Voor alle partijen is dit de beste oplossing. Haaglandia heeft overwegend Haagse leden. Haaglandia heeft zo’n half miljoen schuld. Den Haag heeft wat dat betreft meer mogelijkheden voor een club in de zaterdag hoofdklasse. De Rijswijkse gemeente is er veel aan gelegen dat met name de 400 jeugdleden door kunnen gaan met hun vertrouwde teams. Voor hen is voetbal meer dan alleen voetbal. Zij leren er ook met elkaar samen te werken en resprect voor elkaar te hebben.

Ook de spelers zijn beter uit dan bij een nieuw te vormen club omdat dan alle landelijke efltallen van Haaglandia helemaal onderaan moeten beginnen in de competitie. Daarin hebben de spelers weinig trek en betekent dat het einde van de club. Nu schuiven ze in bij VCS.

Bron o.a. Haagse Amateurvoetbal.nl