Nieuwe schoolspullen voor alle Rijswijkse kinderen

De gemeente geeft Rijswijkse schoolgaande kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen ook dit jaar weer een Schoolspullenpas. Het gaat om kinderen uit gezinnen, waarvan het gezamenlijk inkomen niet hoger is dan 130% van het wettelijk minimum. Met de Schoolspullenpas kunnen de kinderen voor het nieuwe schooljaar schoolspullen kopen bij een aantal Rijswijkse en Haagse winkels. De waarde van de Schoolspullenpas is € 50,- voor kinderen in het basisonderwijs, € 150,- voor kinderen in het voortgezet onderwijs en MBO-BOL en € 250,- voor kinderen in de brugklas.
De afgelopen weken heeft Stichting Leergeld aan alle Rijswijkse kinderen van 4 tot en met 17 jaar met een Ooievaarspas een aanvraagformulier gestuurd voor de Schoolspullenpas. Dit formulier moet vóór 20 juni zijn ingeleverd. De kinderen krijgen de pas dan in de eerste helft van juli. Ze kunnen er dan gelijk een nieuwe agenda, een rugtas, een rekenmachine en andere schoolspullen mee kopen.

Vragen over de Schoolspullenpas kunt u stellen aan Stichting Leergeld op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur op telefoonnummer 070 – 7796135 of 7796136. U kunt uw vragen ook mailen naar schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl. Op www.leergelddenhaag.nl vindt u meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen.