Rijswijkse Sterchef Niven Kunz gaat in de friet

De jonge Sterchef Niven Kunz van Niven in Rijswijk gaat investeren in Friet District: een frietzaak in Den Haag met allure met de oer-Hollandse biologische aardappel in de hoofdrol. Niven Kunz: “Mijn vriendin Virginie en ik hadden al een tijdje het idee om samen iets nieuws op te starten, iets laagdrempeligs”. Daarbij was het voor hem wel belangrijk dat het iets met groenten te maken had, omdat dat een heel belangrijke factor is in Restaurant Niven. “Toen Enzio en Dennis naar me toe kwamen om te vertellen dat het voor hen tijd werd om iets anders te gaan doen, verder te gaan, zijn we gezamenlijk op dit idee gekomen; een frietzaak met allure met de oer-Hollandse biologische aardappel in de hoofdrol. In de schil gefrituurd, want dan blijft de smaak beter behouden.”
Het is niet zo dan Kunz zelf de friet staat te bakken in de Haagse Prinsestraat. Hij heeft zich enkel gebogen over de receptuur, samen met mede-initiatiefnemers Enzio van Vloten en Dennis Sterk. “En mijn Indische schoonouders hebben geholpen met de saté, dus stiekem is het bijna een soort familiebedrijf”, vertelt hij enthousiast.

Naast de friet, zelfgemaakte sauzen en die saté kun je bij Friet District ook terecht voor hamburgers, curryworsten, kalfs-, garnalen- en kaaskroketten, milkshakes en ambachtelijk schepijs. De zaak is dagelijks geopend van 11.30 tot 21.00 uur.
(Bron: entree, platform voor de horeca)