Volop feest bij Koningsnacht en dag in De Strijp

Nog tien dagen dan is het Koningsdag in Rijswijk. In de wijken wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. In De Strijp hebben ze ervaring, daar doen ze het al voor de 20-ste keer. Koningsnacht 26 april begint om 18.00 uur in de feesttent. Koningsdag 27 april is er veel te beleven zoals een uitgebreide vrijmarkt, fietsoptocht, sporten, demonstraties en ‘s middags ook nog live muziek. De opening van de Koningsdag is om 10.00 uur in de grote tent. Dat begint met een Kinderoptocht, die door de wijk muzikaal wordt begeleid door boerenkapel De Zwiebels. Hiermee komt iedereen gelijk in de feestelijke stemming die natuurlijk niet mag ontbreken op Koningsdag. Just Dance Studio laat om 11.30 uur weer een mooie choreografie laten zien bij de grote tent.
Natuurlijk is Korfbalvereniging Refleks, de enige Rijswilse korfbalvereniging, er ook weer bij om de korfbalsport te promoten. Krijg jij de bal door de korf heen? Je kan het proberen op Koningsdag. Refleks kan je vinden op het parkeerterrein tussen het rode en het blauwe hofje.
Dit jaar zal Scouting Hoeve Ypenburg ook weer aanwezig zijn op Koningsdag. Je kunt ze vinden op het grasveld ter hoogte van het gele hofje.

Naast de live muziek op Koningsnacht is ook The Differences drive-in disco weer aanwezig om de kinderdisco, het voorprogramma en het slotakkoord van de avond te voorzien van muziek. Daarnaast zijn zij ook verantwoordelijk voor de muziek in de ochtend en het begin van de middag op Koningsdag. Deze twee mannen uit Rijswijk zijn ondertussen het vaste gezicht geworden van dit evenement. Net zoals afgelopen jaar voorziet de coverband Ignition de koningsnacht voorzien van live muziek.

Koningsdag wordt afgesloten met live muziek. Dit jaar hebben zij daar iets speciaals voor weten te regelen. Duo Penotti pianoshow komt spelen. Hij komt niet alleen want hij neemt ook nog een drummer mee waardoor we geen betere afsluiting van de Koningsdag kunnen bedenken. Hij is o.a. bekend van de Crazy Piano’s en de Vrienden Live waar hij heeft gespeeld. Een absolute topper dus. Zij spelen verzoeknummers .

Kijk voor al het nieuws op facebook: Koningsdag in “de Strijp”