Plannen Florence voor nieuwbouw naast Westhof

Martine Koopman, raadslid voor D’66 vond het de hoogste tijd, dat meerdere leden van de Rijswijkse Gemeenteraad eens een kijkje zouden nemen, achter de schermen van de zorgverlening in Rijswijk. Bij niet iedereen was bekend dat deze op een zeer hoog niveau staat. Daarom organiseerde Koopman hiervoor een speciale bijeenkomst waar veel raadsleden op af waren gekomen. Martine Koopman, raadslid voor D’66 vond het de hoogste tijd, dat meerdere leden van de Rijswijkse Gemeenteraad eens een kijkje zouden nemen, achter de schermen van de zorgverlening in Rijswijk. Bij niet iedereen was bekend dat deze op een zeer hoog niveau staat. Daarom organiseerde Koopman hiervoor een speciale bijeenkomst waar veel raadsleden op af waren gekomen.
PvdA raadslid Yvonne Hagenaars rond ging met de soep en broodjes terwijl Jan Oosterling, directeur van Florence, de raadsleden deelgenoot maakte over de hoge ambities die zij hebben voor de toekomst. Weinig raadsleden wisten dat deze instelling 600 professionals in dienst heeft en dat er volop mogelijkheden zijn om nieuwe verpleegkundigen in dienst te nemen. “ Als er vanavond een bus met 15 afgestudeerde verpleegkundigen komt voorrijden, kunnen ze allemaal meteen aan de slag hier” aldus Jan Oosterling. Met het oog op de ontwikkelingen in Rijswijk, dient er rekening te worden gehouden met een verhoogde vraag aan zorg.

Volgens Oosterling bestaat er een enorme behoefte aan huisvesting voor echtparen, waarvan er minstens een intensieve zorg nodig heeft. Florence is bezig met het ontwikkelen van extra woonvoorzieningen naast Huize Westhof. Tot verrassing tipte Oosterling een tipje van de sluier op door een impressie aan de raadsleden te laten zien van een nieuw te bouwen wooncomplex. De uitstraling van het nieuwe pand past, dankzij de gekozen architectuur, volledig binnen het groene karakter van het gebied waar het zal worden gebouwd.

Het oudste Raadslid, Henny van der Horst, reageerde uiterst positief op de plannen en was verheugd, dat de Raad in een vroeg stadium door de initiatiefnemers wordt geïnformeerd.