Ontmoeting van Rijswijks bedrijfsleven met 40+ werkzoekenden

In Herberg Vlietzigt aan het Jaagpad was dinsdagmiddag 5 april een Meet & Greet om het bedrijfsleven/MKB uit de Rijswijkse regio kennis te laten maken met 40+ werkzoekenden, leden van de netwerkgroep JobRunners uit Rijswijk. Ook de wethouders René van Hemert (economische zaken) en Björn Lugthart (werk en inkomen) waren aanwezig. En nog voor de officiële start werden over en weer al namen en adressen uitgewisseld. Bij veel bedrijven bestaat het misverstand dat oudere werknemers niet interessant zijn. “Ten onrechte, oudere werknemers hebben veel ervaring uit hun eerdere loopbaan, zijn enorm gemotiveerd”, benadrukt Jobrunners voorzitter Wini Stoltz en voegt ze er lachend aan toe: “en ze hebben geen zieke kinderen”.
Tot voor twee jaar zat deze categorie werkzoekenden vaak thuis op de bank. Zelf hadden ze het idee dat er niemand op hen zat te wachten. In die periode werd het initiatief genomen voor Jobrunners, kort gezegd een groep bondgenoten die elkaar helpt en zo nodig moed inspreekt. Maar die ook workshops en bijeenkomsten organiseert om sollicitatie vaardigheden onder de knie te krijgen. “Jobrunners is een netwerkgroep van gemotiveerde 40+leden die wekelijks bijeen komt en elkaar ondersteunt bij het vinden van werk”, vult Peter Landers, de vice-voorzitter aan.

En met succes, 65% van hen heeft inmiddels weer een baan! Wethouder Bjorn Lugthart is onder de indruk van de Jobrunners. “Dit is uniek in Nederland. Solliciteren is een vak. Ik vind het schitterend om te zien dat de betrokkenheid in de groep groot is en hoe van elkaars netwerk gebruik wordt gemaakt. Mensen krachtiger maken en handvatten geven om aan het werk te komen. Krachtiger maken door betere sollicitatie vaardigheden is de rode draad.”

Ook wethouder René van Hemert, die het Rijswijkse bedrijfsleven goed kent, ziet kansen. “We hebben in Rijswijk ook veel ‘local heroes’, bedrijven die groeien en goede mensen nodig hebben. Daar liggen kansen.”

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kijk op www.JobRunners.nl of reageer op info@JobRunners.nl . Ook ondernemers die Jobrunners willen ondersteunen zijn welkom.