Gemeente treedt op tegen fout geparkeerde busjes

De gemeente heeft waarschuwingen geplakt op veelal fout geparkeerde busjes van uitzendbureaus, die geregeld worden neergezet op het Hendrik Ravesteijnplein. Binnenkort worden er bekeuringen uitgedeeld, zo valt op de waarschuwingen te lezen. Bewoners van het plein klagen steen en been over de parkeeroverlast van auto’s en busjes, voorzien van hoofdzakelijk witte kentekenplaten. De gebruikers van deze busjes komen veelal van buiten Rijswijk, omdat in het aanliggende Haagse wijken alleen met parkeervergunningen auto’s kunnen worden geparkeerd.

Een boze bewoner vertelde eerder deze week aan fractieassistenten van Beter voor Rijswijk dat het “een schande is, dat het Laakkwartier in de avonduren een parkeereldorado is, terwijl wij, als bewoners van Rijswijk, onze auto nergens meer kwijt kunnen.”

Beter voor Rijswijk gaat vragen stellen aan het college. De fractie vindt dat erwielklemmen moeten worden geplaatst, omdat parkeerboetes niet of nauweliks kunnen worden geincasseerd, omdat het veelal gaat om auto’s met een buitenlands kenteken.