Rijswijkse zingt mee met Kinderen voor Kinderen

Claire Benschop (10) uit Rijswijk heeft een bewogen jaar achter de rug. In januari 2015 deed het meisje auditie bij Kinderen voor Kinderen. Tot haar grote verbazing ging ze door. Met als gevolg een druk jaar met optredens voor onder meer Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ook dit jaar mag ze weer deel uitmaken van het bekende kinderkoor. Het Algemeen Dagblad interviewde haar. Hoe ben je bij Kinderen voor Kinderen terecht gekomen?,,Ik vond het altijd al leuk om te zingen en te dansen. Mijn moeder zag op een gegeven moment dat er audities voor waren. Ik heb daar toen samen met mijn tweelingzus aan meegedaan. Wij hebben een hele speciale band, dus toen zij niet door ging en ik wel vond ik dat erg jammer. Maar natuurlijk was ik blij dat ik wel door was. Mijn mond viel open toen ik het hoorde, ik had nooit gedacht kans te maken om erin te komen.”

Wat vind je er zo leuk aan?
,,Je kan er heel veel van leren. Ik vind het geweldig om helemaal uit mijn dak te gaan en te zingen en dansen, daar word ik vrolijk van, zelfs als ik niet zo’n zin heb of chagrijnig ben. Maar het leukste is om op te treden en mensen in het publiek daar van te zien genieten. Ook zeggen mensen dat ik vooruit ben gegaan met mijn stem, dat die beter is geworden.”

Wat is het leukste geweest dat je het afgelopen jaar hebt gedaan?
,,De videoclips opnemen en optreden voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bij de Koningsspelen. Maar eigenlijk was alles leuk.”

Hoe druk was je ermee?
,,We hadden iedere zondag repetitie en af en toe op een zaterdag. Afgelopen jaar hebben we acht keer opgetreden.”

Waar kijk je komend jaar het meest naar uit?
Ik kijk het meest uit naar de optredens en ben heel erg benieuwd naar de nieuwe liedjes.