A-4 zorgt dagelijks voor 30.000 auto’s minder op A13

De verwachting komt uit. Door de aanleg van de A-4 tussen Rijswijk en Schiedam is het aantal auto’s en vrachtwagens op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag met 20 procent gedaald. Dat blijkt uit de eerste cijfers van Rijkswaterstaat. De ANWB bevestigt het effect. Iedereen merkt dat de A4 voor verlichting zorgt Veel automobilisten op de Rotterdamse ring merkten het de afgelopen weken al: op de A13 staan bijna geen files meer. Voor het eerst brengt Rijkswaterstaat nu cijfers naar buiten die bevestigen dat de aanleg van het laatste stuk tussen Delft en Schiedam heeft gezorgd voor veel minder verkeer op de A13, ooit een van de drukste wegen van Nederland.
Deze maand reden er gemiddeld 128.500 voertuigen per dag op de snelweg tussen Berkel en Rodenrijs en Delft-Zuid. 1 jaar geleden waren dat er nog 158.000. Op de nieuwe A4 rijden op een werkdag ruim 63.000 auto’s in beide richtingen. Een deel hiervan reed voorheen over de A13.

Ook de ANWB bevestigt dat er minder verkeer is op de snelweg sinds de nieuwe A4 in gebruik is. De trend die de ANWB en de Verkeersinformatiedienst de eerste week van januari al signaleerden, zet dus door. De Delftse hoogleraar transportbeleid Bert van Wee voorspelt dat op termijn weer iets meer verkeer over de A13 zal rijden. Mensen in Rotterdam accepteren bijvoorbeeld sneller een baan in Den Haag, omdat er nu minder files zijn.