Wethouder Borsboom opent concertserie Bonifatiuskerk

Het nieuwe seizoen van de concertserie in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg startte op zondagmiddag 17 januari met het Delfts Symphonie Orkest (DSO). Onder leiding van dirigent Peter Gaasterland en met medewerking van hoornist Laurens Woudenberg speelde het orkest. Marloes Borsboom, wethouder van Cultuur van de gemeente Rijswijk verricht de officiële opening van de nieuwe concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’. Het Delfts Symphonie Orkest, een amateurorkest opgericht in 1919, bestaat uit ongeveer 70 leden. Peter Gaasterland is sinds 2004 de vaste dirigent van het Delfts Symphonie Orkest. Van huis uit is hij fagottist.
Na de afronding van zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam kwam hij via het Utrechts Symfonie Orkest en het Radio Symfonie Orkest in het Residentie Orkest van Den Haag terecht en daar is hij ook nu nog solofagottist.

Peter Gaasterland is als docent fagot en orkestdirectie verbonden aan het conservatorium in Zwolle. Laurens Woudensberg is sinds 2012 solohoornist bij het Concertgebouworkest.