Digitaal lezen is steeds eenvoudiger

Openbare bibliotheken in het hele land zetten vanaf vrijdag 15 januari hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers. Spannende, romantische, jeugd- of informatieve boeken. Digitaal lezen is steeds eenvoudiger. Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne een maand lang om de beurt over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag #FavEbook om alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren. Aan de twitterestafette doen onder anderen mee: Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Iris Boter, Guus Kuijer en nog vele anderen. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Meer dan tienduizend e-books via de bibliotheek
Uit de collectie van 10.000 titels worden uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer.

Vraag naar e-books blijft stijgen
Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 miljoen e-books uitgeleend. Het lezen van e-books van de bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als u lid bent van de bibliotheek.
Na het aanmaken van een webaccount met uw lidmaatschapsnummer kunt u e-books ‘ophalen’ en uw boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer u maar wilt, dus ook offline.

Meer informatie
Op www.bibliotheekaandevliet.nl vindt u uitgebreide informatie over het lenen van e-books. Wij wensen u veel leesplezier!