Muzikanten op bezoek bij kindercentrum Femke Dak

Steeds weer verrast een muzikant de baby’s en peuters van kindercentrum Femke Dak (Mgr. Bekkerslaan in Rijswijk) met een bezoek. De muzikanten bespelen allemaal een ander muziekinstrument. Zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met verschillende muziekinstrumenten en -soorten. Woensdag 13 januari nam de muzikant een saxofoon mee naar kindercentrum Femke Dak. De muzikant danste met de kinderen en maakte muziek voor hen. Ze keken vol verwondering in de saxofoon, voelden eraan en luisterden naar de mooie klanken. Kortom, we hadden een muzikaal feestje vandaag op het kindercentrum!
Het bezoek van een muzikant met een muziekinstrument is wel heel interessant. De muzikant maakt ‘live’ muziek met verschillende melodieën, de kinderen zien het instrument en zien dat het instrument bespeeld wordt. Je ziet ze hier met volle teugen van genieten. Deze week had de muzikant een saxofoon, vorige week maakten de kinderen kennis met een dwarsfluit en volgende week komt een muzikant met een klarinet op muzikaal bezoek.

Kindercentrum Femke Dak organiseert regelmatig activiteiten waarbij muziek maken, naar muziek luisteren en op muziek bewegen een hoofdrol spelen. We zingen dagelijks kinderliedjes en maken daarbij regelmatig gebruik van muziekinstrumentjes (vooral slagwerk en belletjes). Natuurlijk wordt er ook volop gedanst op het kindercentrum.

Geluid en muziek, dans en beweging zijn onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van (jonge) kinderen. Kindercentrum Femke Dak vindt het belangrijk dat jonge kinderen ervaringen en indrukken op deze gebieden opdoen waardoor de taal, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling nog eens extra gestimuleerd wordt.

Kindercentrum Femke Dak, www.dakkindercentra.nl