Help de Rijswijkse Voedselbank aan 1000 euro

Avalex doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het afvalbrengstation. Rijswijkers die vanaf 1 januari 2016 e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de Rijswijkse Voedselbank kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maak je zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met 30 april. Avalex doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het afvalbrengstation. Rijswijkers die vanaf 1 januari 2016 e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de Rijswijkse Voedselbank kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maak je zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met 30 april.
Als je e-waste inlevert, verdien je punten door naar www.wecycle.nl/inleveren te gaan. Via GPS wordt herkend op welk afvalbrengstation je bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor de Voedselbank. De Voedselbank verzorgt voedselpakketten voor mensen die het minder breed hebben. Het doel van deze inzamelactie is om het inleveren van (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen op het afvalbrengstation te stimuleren.

Recycling belangrijk
Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat is natuurlijk zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen worden. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.

Over Wecycle
Wecycle zorgt sinds 1999 voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). De stichting onderhoudt een landelijk inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Meer informatie: wecycle.nl.