Alleen blijde gezichten bij opening Godfried Bomansschool

Vandaag, woensdag 6 januari opende onderwijswethouder Nicole Dierdorp de nieuwe ‘tijdelijke’ locatie van de Godfried Bomansschool aan de Treubstraat. Hierbij werd ze geholpen door wethouder René van Hemert en Kaoutar en Pays, de oudste en de jongste leerling. Heel, héél veel ouders en grootouders waren met de kinderen meegekomen om de nieuwe start te vieren. Alleen maar blijde gezichten op deze ochtend. “Het is enorm, zoals iedereen met ons heeft meegeleefd. Ook Rijswijkers die hier geen kinderen op school hebben, steunden ons na de brand”, zegt schooldirecteur Karin van en Berg. Terwijl ze iedereen op het speelplein toespreekt klinkt de emotie in haar stem.
Wethouder Nicole Diesdorp is blij. “Op 24 juli trof een uitslaande brand de schoolgebouwen. Sinds begin van het schooljaar maakte de Godfried Bomans gebruik van een schoolgebouw in Delft. Elke dag reden de kinderen met de bus heen en weer. In de tussentijd is hard gewerkt om noodlokalen te kunnen plaatsen in de buurt van het vorige schoolgebouw. Dat is uiteindelijk in slechts acht weken tijd gelukt”.

Ook de kinderen zijn blij. Weer een eigen school. En nog wel één die niet op een noodschool lijkt. Eigenlijk, wordt wel gefluisterd, een mooiere, lichtere en ruimere school. Dan ze hadden. Vrijdag is er feest voor kinderen, een disco. En een nieuwjaarsborrel voor de ouders.