18 maart open dag bij Villa ExpertCare in Rijswijk

Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig. Villa ExpertCare kan ouders op verschillende manieren zorg uit handen nemen. Kinderen kunnen logeren, tijdelijk wonen in de Villa of naar het medisch kinderdagverblijf komen. Een bijzondere zorgomgeving en voor veel zieke kinderen een tweede thuis. Op zaterdag 18 maart opent Villa ExpertCare in Rijswijk haar deuren voor omwonenden, familie en andere geïnteresseerden tijdens een open dag.

Zo thuis mogelijk
Wanneer de kinderen in de Villa verblijven, draaien ze zo veel mogelijk mee in het huisritme. Samen lunchen, fruitmoment, theedrinken, soms helpen met koken, aan tafel avondeten en een vast ritme voor het slapen gaan. Alles om het verblijf zo veel mogelijk te laten voelen als thuis. Vrijwilligers zijn hierin onmisbaar en spelen een belangrijke rol om voor de kinderen een fijn thuisgevoel te creëren.

Focus op ontwikkeling
Er is 24 uur per dag verpleegkundige zorg aanwezig om intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0 tot 18 jaar te bieden. Maar ook een ziek kind wil zich ontwikkelen en uitgedaagd worden. Daarom is er, naast de verpleegkundigen, iedere dag een pedagoog aanwezig. Zij zorgt ervoor dat, ondanks de beperkingen die de kinderen hebben, ze zichzelf blijven ontwikkelen.

Kijkje in de Villa
Villa ExpertCare in Rijswijk is een bijzondere omgeving voor de kinderen om te verblijven en voor de medewerkers om te werken. Graag laten ze deze mooie plek zien aan omwonenden, familie en geïnteresseerden. In 2019 was de laatste open dag, maar op zaterdag 18 maart opent Villa ExpertCare weer haar deuren. Natuurlijk zijn er ook leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Villa ExperCare Rijswijk is gevestigd aan Huis te Landelaan 9-11. Tussen 10:00 en 15:00 uur ben je welkom om een kijkje te nemen in deze bijzondere vorm van kinderzorg bij Villa ExpertCare. Er zijn demonstraties van bijvoorbeeld het snoezelbad en de kinderverpleegkundigen laten verschillende zorghandelingen zien. Daarnaast is er een grabbeljurk en een poppendokter. Een leuk en leerzaam programma voor jong en oud.

ExpertCare
ExpertCare is continu in ontwikkeling om het onmogelijke thuis mogelijk te maken in de zorg. Zij bieden gespecialiseerde verpleging thuis aan volwassenen en kinderen van 0 tot 18 jaar. Aan kinderen van 0 tot 18 jaar biedt Villa ExpertCare gespecialiseerde verpleging ‘zo thuis mogelijk’ in Villa’s in Rijswijk, Vleuten, Waalre en Wezep. ExpertCare Academy ontwikkelt diverse maatschappelijk relevante toekomstgerichte verpleegkundige vervolgopleidingen en scholingen voor de toekomst in de zorg.

Wil je meer informatie over ExpertCare? Neem dan een kijkje op de website van ExpertCare.