Gemeente geeft informatie over brand Oranjelaan 108

Wijkbewoners hebben vragen over de brand en de nazorg vorige week zaterdagochtend rond 8.00 uur bij de brand in de woning aan de Koninginnelaan. Hierbij raakte de 81-jarige bewoner, de gepensioneerde leraar Nederlands aan het Zandvliet College, drs. Cees Beekman gewond. Hij is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Op woensdag 10 mei van 18:30 tot 19:30 uur is er in de Compagnie aan de Geestbrugkade 32 een informatiebijeenkomst over de brand van afgelopen zaterdag in de Oranjelaan. Op deze bijeenkomst geven brandweer en politie een toelichting op de brand en de inzet die zij hebben geleverd. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

De brand ontstond rond acht uur in de ochtend in de woning op de hoek van de Oranjelaan. Door kortsluiting zaten omwonenden zonder stroom. In de woning stond ook de gasleiding in de brand waardoor Stedin de gasleiding moest afsluiten. Toen dat niet lukte heeft de brandweer de leiding ‘dichtgeknepen’ met speciaal gereedschap. Na het blussen van de brand herstelde Stedin de stroomvoorziening. Stichting Sauvage zal de bewoner bijstaan met het proces na de brand.