Zwembad de Put gaat 9 juni weer open

Op zondag 9 juni 2019 gaat Familiezwembad de Put in het Meer van Te Werve aan de Huis te Landelaan in Rijswijk weer open. Het zwembad heeft twee grote ligweiden en één apart grasveld met een peuterbad dat gevuld wordt met kraanwater en speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Uniek zwembad gerund door vrijwilligers
De Put wordt sinds 1923 gerund door een klein groepje vrijwilligers die er voor zorgen dat het bad ieder jaar weer open kan. De betrokkenheid is groot. De vrijwilligers werken met ziel en zaligheid aan het zwembad. De inzet is belangrijk, want een woordvoerder van de Put vertelde ons dat er veel kijken bij het onderhoud.

Geen zorgen over Blauwalg, waterkwaliteit uitstekend
Sinds een aantal jaren wordt samen met visvereniging Te Werve gewerkt aan een oplossing voor de problemen met betrekking tot de blauwalgen. Het probleem met de blauwalgen staat los van de door de omgevingsdienst Midden- Holland (ODMH) gecontroleerde waterkwaliteit die al jaren uitstekend is. Er komen op zeer korte termijn naast de bestaande pomp drie nieuwe water circulatie pompen in het meer te liggen. Hierdoor wordt gezorgd dat het water voldoende zuurstof en circulatie heeft. Ook wordt de voortplanting van muggen verminderd.

Openingstijden en tarieven
Het voorseizoen loopt van zondag 9 juni tot en met vrijdag 19 juli. Tijdens het voorseizoen is De Put open op woensdagmiddag (13.00-16.00 uur), zaterdag en zondag (12.00-17.00 uur). Vanaf zaterdag 20 juli start de zomervakantie en is De Put elke dag geopend tot en met zondag 1 september (11.00-17.00 uur). De toegangsprijs bedraagt in het voor- en naseizoen € 2,50 en in het hoogseizoen € 3,50 per persoon (vanaf 4 jaar en ouder)