Zorgen over veiligheid Churchilllaan bij villawijk

De Rijswijker Harry Tetro heeft zijn bezorgdheid geuit bij de gemeente en de politieke partijen in Rijswijk. De reden was de aanpassing van de Sr. Winston Churchillaan ter hoogte van de villawijk Eijkelenburg.

Realisatie veilige oversteekplaats
Op verzoek van bewoners wordt daar een veiligere oversteek gerealiseerd voor fietsers en voetgangers, afkomstig uit de wijk Eikelenburg. In het midden van de weg wordt momenteel een vluchtstrook aangelegd waardoor er een stuk van de rijbaan is omgelegd.

Te dicht bij rijstrook
De Rijswijker maakt zich zorgen over de veiligheid omdat de aangebrachte fietsstroken zodanig dicht op de smalle rijstrook dat hij vreest voor ernstige ongelukken. Marcel Keizer, raadslid van Beter voor Rijswijk reageerde op zijn noodkreet en is samen de situatie gaan bekijken. Het bleek inderdaad dat de stroken erg smal zijn en een gevaar zou kunnen opleveren voor fietsers, zeker vanwege de vele bussen van het openbaar vervoer en vrachtwagens die daar rijden.

Snelheidsbeperking aanvragen bij wethouder
Keizer zal bij de wethouder aandringen om voorlopig snelheidsbeperkende drempels aan te leggen en een maximum snelheid toe te staan van 30 km per uur over het traject van de rotonde tot aan de verkeerslichten bij de toegang tot de Strijp. Er zal dan wel goed gecontroleerd moeten worden of de maatregel wel het gewenste resultaat zal opleveren.