Zoo Beestig: primeur voor Rijswijkse Broodfabriek

Een primeur voor de Broodfabriek in Rijswijk: voor het eerst wordt in Nederland het evenement Zoo Beestig gehouden, een dag vol dieren en alles wat daarmee te maken heeft. Het evenement is georganiseerd door een Belgische onderneming, Pet-Events. Er wordt  informatie gegeven, er zijn workshops en demonstraties en natuurlijk is er ook van alles te koop.

Onder de exposanten zijn er veel die informatie en voorlichting geven over bepaalde diersoorten, zoals een vereniging die zich helemaal richt op het houden van fretten, een webshop die volledig gespecialiseerd is in konijnen en een stichting die zich bezighoudt met reptielen en amfibieën. Ook mensen die meer willen weten over het houden van een hobbyvarken, insecten of schorpioenen kunnen in de Broodfabriek terecht.

Er worden diverse workshops en demonstraties gehouden, zoals met uien en roofvogels, of over de vachtverzorging van konijnen. De organisatie meldt dat tijdens de expositie veel aandacht wordt besteed aan het welzijn van dieren. Ook is er een meldpunt voor mensen die opmerkingen hebben over het welzijn van bepaalde dieren tijdens het evenement.

In de Broodfabriek wordt tegelijkertijd ook de Rodent Fair gehouden, die gaat over knaagdieren. Zoo Beestig is op zondag 14 mei van 10 tot 17 uur in de Broodfabriek, Volmerlaan 12 in Rijswijk.