Voor de zomer terrassen op Bogaardplein

Het college van B&W geeft ruimte aan ondernemers om nog voor het zomerseizoen terrassen in te richten op het Bogaardplein. Deze uitwerking is in nauw overleg met de vastgoedeigenaren en de horecaondernemers tot stand gekomen. De (horeca-)ondernemers kunnen nu voor het zomerseizoen een terras maken.

Verantwoordelijk wethouder René van Hemert is blij met de gekozen aanpak: “Door gezamenlijk afspraken te maken ontstaan er nu voor ondernemers meer mogelijkheden om het terras een meer eenduidige uitstraling te geven.”

Nadat eind vorig jaar de terrassen op het Bomenplein onder handen zijn genomen, is nu het Bogaardplein aan de beurt. De ondernemers direct aan het plein hebben gekozen voor één groot eilandterras met serres aan de gevel. Het gaat hierbij om de terrassen van onder meer Made in Italy en Carpe Diem. Op de wat langere termijn zien zij mogelijkheden om het terras te overkappen met een gemeenschappelijke pergola.

De ondernemers onder de grote luifel van het winkelcentrum geven aan dat zij de ruimte onder de luifel beter willen ordenen. Zij kiezen niet voor een eilandterras maar voor een dieper gevelterras met eventueel een serre.

De uitwerking van de terrasvisie In de Bogaard sluit aan bij de toekomstige herontwikkeling van het Bogaardplein. Hierbij ziet het college het plein als een aantrekkelijke entree van het winkelcentrum met ruimte voor terrassen, eenduidige uitstraling, compact en groen. In 2017 worden al een aantal quick wins gerealiseerd op het Bogaardplein, terwijl voor 2018 de herinrichting van het plein op de agenda staat.