‘Zet handhavers in voor veiligheid van burgers’

“Drie BOA’s, handhavers, lopen rond de Bogaard auto’s te bekeuren, terwijl in het winkelcentrum zakkenrollers en winkeldieven actief zijn. Een BOA kan ook ingezet worden voor veiligheid en leefbaarheid van ons dorp”, sprak Claire van Dam, kandidaat raadslid van Rijswijks-Belang in het gemeenteraadsforum. “De veiligheid van inwoners van Rijswijk altijd bovenaan moet staan en niet de opbrengst van parkeerbonnetjes”.

Rijswijks-Belang ontving de afgelopen weken veel meldingen over zakkenrollers, winkeldiefstallen, berovingen, woninginbraken , babbeltrucs in Rijswijk. Claire noemde de beroving van een 80 jarige vrouw van haar portemonnee bij C&A. “De buit: twee brieven en foto’s van haar overleden man en zoon. Er hebben zich meer betrokkenen van slachtoffers bij ons gemeld”

Op het Bomenplein ligt de ‘Veilig Ondernemen-tegel’, een keurmerk van  het KIWA heeft De Bogaard. Een viersterrenwaardering omdat in samenwerking met de winkeliers, vastgoedeigenaren, de gemeente , de politie en brandweer de beveiliging en veiligheid is aangepakt.

“Het is toch erg jammer dat er het er op lijkt dat de vreugde van de 4e ster van korte duur blijkt te zijn. Een veilig gevoel zou deze tegel moeten representeren”. Claire van Dam wil dat BOA’s ingezet gaan worden voor de veiligheid.