Zes AED’s belangrijk in ons winkelcentrum Oud Rijswijk’

Winkelcentrum Oud Rijswijk telt nu maar liefst zes AED’s. “Vooral op zaterdag met de weekmarkt is het hier erg druk”, vertelt Marise van Zomeren aan Rijswijk TV. Recent is er ook in de Schoolstraat, tussen haar Nagelsudio en Slager Scholtes een AED aan de muur bevestigd. “We hopen dat ze nooit nodig zijn, maar in geval van een hartstilstand is het belangrijk dat er snel een AED beschikbaar is”, aldus Eric Wilderbeek van Winkelcentrum Oud Rijswijk. Gebruik van een AED binnen 6 minuten vergroot immers het overlevingspercentage met 70%.

AED van levensbelang
Jaarlijks krijgen zo’n 16.000 mensen een hartstilstand. Buiten het ziekenhuis zijn dat gemiddeld 300 mensen per week. Toch wordt er maar in 49 procent van de reanimaties gebruik gemaakt van de AED. Gebruik van een AED vergroot niet alleen de overlevingskans maar kan ook blijvende schade voorkomen. Na geslaagde reanimaties herstelt 90 procent volledig. Daarom is het van levensbelang dat in elke buurt een AED hangt.

AED binnen en buiten
De AED’s in Winkelcentrum Oud Rijswijk hangen buiten bij AH in de Kerklaan, de Rabobank in de Kerklaan, Slagerij Sholtes/Marisa Nagelstudio in de Schoolstraat. In de winkel bij De Vries Electro in de Emmastraat, Bruna in de Herenstraat en bij Ton’s Muziekcafé.