Zelf speelplek Cromhoutlaan ontwerpen op je computer

De bewoners van de Huis te Lande-wijk hebben van de gemeente Rijswijk een brief gekregen met de informatie om zelf op de computer de speelplek aan de Cromhoutlaan in te richten. Zij doen dat via een speciale online participatietool. Donderdag middag was de kick-off bijeenkomst en werd uitgelegd hoe deze tool werkt. De kinderen hadden het al snel door. Direct gingen ze tot actie over. Klimrekken, schommels, een glijbaan, aanklikken en naar de gewenste plaats op de plattegrond slepen. Een jury gaat alle ontwerpen beoordelen. De inrichting zelf staat op de planning voor het najaar van 2017.

Het budget voor de inrichting is aangegeven in 110 munten. Elk speeltoestel kost een aantal munten. Zo maken de bewoners zelf de afweging welk toestel wel en welk niet.

Wethouder Marloes Borsboom, die ook aanwezig was, is blij met het enthousiasme uit de wijk. Ze vertelde dat de gemeente de speelplek opnieuw inricht omdat de speeltoestellen vervangen moeten worden. Dit is een prima kans voor de bewoners om zelf de nieuwe inrichting van de speelplek te bepalen.