Wordt sportpark Hoekpolder nieuwe voetbaldebacle?

Met de Haaglandia problemen vers in het geheugen, dient een volgend voetbalprobleem zich aan, dat bij verkeerd handelen van gelijke omvang wordt. De schuld van € 60.000 ligt er al. Dan hebben we het over sportpark Hoekpolder. Worden Semper Altius en Red Lions het slachtoffer of neemt de gemeente actie.

Dinsdagavond maakte Paul Vredeling, bestuurslid van de Stichting Sportpark Hoekpolder, gebruik van het spreekrecht in de gemeenteraad, Zijn verhaal schokte de raadsleden. Deels omdat ze van niets wisten en deels door de schuld die er nu al is.

De stichting beheert het park sinds de aanleg in 1998. Zij dragen ook de veldhuur af aan de gemeente. “Maar nu is VV Hoekpolder opgehouden te bestaan, met een grote huurachterstand. De stichting heeft wel elke maand de huur betaald uit de reserves. Reserves die er eigenlijk zijn voor groot onderhoud aan accomodaties, dat nu dus niet gebeurt”, aldus Paul Vredeling. “De huur van het park moet nu worden betaald door alleen Semper Altius en Red Lions. Semper moet € 17.000 meer gaan betalen. Maar wat als dat niet lukt en Semper Altius omvalt, moet dan de Red Lions alles betalen”.

Gezonde verenigingen Semper Altius en Red Lions worden de dupe, en natuurlijk hun leden. Paul Vredeling doet een groot beroep op de gemeente. Bij Haaglandia heeft het acht jaar doorgesudderd en eindigde in een giga probleem met een verlies van tonnen gemeenschapsgeld en leegstaande velden. Een uitdaging voor de gemeente om nu daadkrachtig en vooral snel op te treden.