Woensdag 10 juni is buitenspeeldag: Alle speelplekken op buitenspeelkaart

Op woensdag 10 juni is het buitenspeeldag. Dit is een initiatief van Nickelodeon en Jantje Beton. Om kinderen te laten weten waar de speelplekken in Rijswijk zijn is er nu de buitenspeelkaart.

Kinderen gaan buiten spelen
Kinderen zitten tegenwoordig vaak voor de tv of iPad en spelen minder buiten. Daarom worden alle kinderen opgeroepen om woensdagmiddag 10 juni buiten te spelen, gewoon op de stoep voor de deur of op één van de vele speelplekken in Rijswijk die je op de buitenspeelkaart kunt vinden. Een ontwikkeling die wethouder Jeugd Larissa Bentvelzen wel eens zorgen baart. “Juist in deze tijd met alle beperkingen door corona is het belangrijk voor kinderen om fit en gezond te blijven. Buiten spelen helpt daarbij. Voor veilig buitenspelen kunnen kinderen terecht op één van de 152 speelplekken in Rijswijk.”

Kinderen richten zelf speelplekken in
Veel van die speelplekken zijn met hulp van de Rijswijkse kinderen zelf ingericht. Wethouder Johanna Besteman is verantwoordelijk voor die speelplekken. “Veel speelterreinen waren of zijn aan een opknapbeurt toe. Voordat we dat doen, laten we de kinderen die er gebruik van maken meedenken over de inrichting. Vorig jaar zijn er op die manier al zes speelplekken opgeknapt. Deze zomer gaan we samen met de kinderen aan de slag met nog vier speelplekken.”

Anderhalve meter afstand
Er zijn dus volop mogelijkheden voor Rijswijkse kinderen om te buiten te spelen. En dat moeten ze ook vooral doen, vinden beide wethouders. Voor de ouders die meegaan geldt natuurlijk nog steeds de anderhalve meter afstand. Kom je bij een speeltuintje en is het er te druk? Kijk dan op www.buitenspeelkaart.nl welke speelplekken er nog meer in de buurt zijn.