Winkelen, cultuur en horeca komen samen in Oud Rijswijk

Een succesvol winkelcentrum biedt meer dan winkelen alleen. Dat gaat ook op voor Winkelcentrum Oud Rijswijk. Het is een winkelgebied waar je boodschappen doen en lekker ontspannen kan combineren. Maar ook een bezoek aan Museum Rijswijk en samen een kopje koffie drinken of uit eten gaan behoort tot de mogelijkheden.. Oud Rijswijk zit in de lift. Ondernemers werken er hard aan om met de tijd mee gaan.

Winkelen, cultuur en horeca samen
Ook in Oud Rijswijk zorgt deze insteek voor verandering. Zo heeft slager Vrijenhoek zijn winkel in oude stijl hersteld. Een nieuw jasje voor een belangrijk ambacht. Afgelopen vrijdagmiddag feliciteerde D66 Rijswijk – fractievoorzitter Constantijn Dolmans en raadslid Elze Woudstra Job Vrijenhoek en zijn familie met deze stap en het lef om zijn zaak klaar te maken voor de toekomst. Oud Rijswijk is de plek om oud en nieuw met hoogwaardige winkels met cultuur en horeca te combineren.

D66 Rijswijk juicht ontwikkeling toe
Meer ondernemers zijn in beweging en D66 Rijswijk juicht dat toe en wil daarom dat de gemeente ondernemers bij 1 loket blijft ondersteunen bij hun plannen en helpen met een aantrekkelijk centrum.

Succes werkt door naar andere ondernemers
Job Vrijenhoek vertelde bijvoorbeeld dat omdat het Museum Rijswijk beter draait zijn slagerij en andere winkeliers zoals de horloge en klokkenwinkel Koster ook meer aanloop hebben. ‘Oud Rijswijk biedt nu een aantrekkelijk winkelcentrum dat goede kwaliteit voor de dagelijkse boodschappen combineert met ‘beleving’ bij wat de inwoners van Rijswijk en de regio willen: dichtbij, toegankelijk en in goede sfeer bij professionals en specialisten inkopen doen, een praatje maken en elkaar ontmoeten,’ aldus fractievoorzitter Constantijn Dolmans van D66 Rijswijk. Hij vervolgt: ‘Bereikbaarheid, ook met de fiets, en een toegankelijke inrichting van de openbare ruimte zijn daarbij essentieel. D66 Rijswijk vindt dit belangrijk. Door samenwerking tussen inwoners, ondernemers en de gemeente kunnen we Oud Rijswijk nog meer laten bruisen.’