Wilde achtervolging vanuit Den Haag eindigt in Rijswijkse muziekbuurt

Dinsdagavond is in Rijswijk een automobilist aangehouden na een wilde achtervolging. Daarbij reed de man meermaals in op een politievoertuig.

Buurtonderzoek
Agenten waren in de Haagse wijk Laak bezig met een buurtonderzoek toen de man voorbij kwam rijden. De agenten wilden de automobilist staande houden, maar in plaats van te stoppen gaf de man gas en reed om de agent heen.

Agenten stapten gauw in hun voertuig en zetten de achtervolging in. Even verderop probeerde een agent uit te stappen om richting de auto te lopen. De man besloot tegen de politieauto aan te rijden en vervolgens weer hard weg te rijden. Bij het Lorentzplein sloeg de man linksaf de Genestetlaan in, in de richting van Rijswijk.

Klemzetting
Bij een verkeerslicht zagen agenten de kans schoon om de auto klem te zetten, maar opnieuw gebruikte de man zijn auto om het politievoertuig te rammen. Hierdoor kon de bestuurder opnieuw ontkomen en reed op hoge snelheid weg.

Steeds meer politiewagens sloten zich bij de achtervolging aan. Deze eindigde uiteindelijk toen de automobilist zelf besloot de auto te parkeren in de Fagotstraat. Hier kon de man worden aangehouden.

Verdovende middelen
Waarom de man op de vlucht sloeg, is niet geheel duidelijk. Wel bleek op het politiebureau dat de man onder invloed was van verdovende middelen. Om wat voor middelen dit gaat en in welke hoedanigheid hij deze gebruikt heeft, is niet bekend gemaakt.