Wil Kouwer: ‘Samen tegen eenzaamheid krijgt vervolg’

“Het is werkelijk verrassend om te zien wat mensen in korte tijd voor elkaar kunnen krijgen. Een goede manier om te ontdekken welke verborgen talenten je blijkt te bezitten. Vooral  door samen op te treden krijg je een band met de andere deelnemers en los een klein stukje van de eenzaamheid op. Gelukkig blijft het niet bij deze ene keer”, zegt Wil Kouwer, lid van de programmaraad (PBO) van Stichting Omroep Rijswijk.

Hij vertelt: “In september start Trias een project om met muziek, zang en dans aan de slag te gaan. Na een jaar volgt er een optreden in de Rijswijkse Schouwburg. Echt iets om aan mee te doen en om naar uit te kijken”. In oktober 2015 startte in Rijswijk het project Samen tegen eenzaamheid. Gedurende het project namen alleenstaande of eenzame Rijswijkers deel aan bijeenkomsten en activiteiten om met elkaar in contact te komen. Het project werd begeleid namens Welzijn Rijswijk begeleid door Hanni van Waasdijk als coördinator Samen 4 elkaar eenzaamheidsbestrijding. Zaterdagmiddag werd het project afgesloten met een feestelijk samenkomen in het Trias-gebouw.

De deelnemers werden ontvangen met koffie en thee, waarna Hanni  iedereen in de theaterzaal welkom heette. De aanwezigen namen vervolgens enthousiast deel aan een workshop naar keuze: muziek, zang of dans. De middag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden.
Veel te snel liep deze middag ten einde, maar gelukkig kon iedereen nog even nagenieten met een drankje en heerlijke hapjes die verzorgd werden door een geweldig team van Resto van Harte.
Wil Kouwer tot slot: “Thuisblijven is echt niet nodig in Rijswijk. Er worden door Welzijn Rijswijk tal van gezellige activiteiten georganiseerd en daar kan iedereen aan deelnemen. Kijk op www.welzijn-rijswijk.nl voor het gehele activiteitenaanbod”.