Wijkteam Rijswijk in briefingruimte Politie

In de briefingruimte van het Rijswijkse politiebureau worden normaal met een gesloten deur operationele gegevens over verdachten uitgewisseld. Vandaag stond de deur opeens wijd open. Het politie wijkteam was hard aan het werk om de inzet van het Mobiele Media Lab in Rijswijk voor te bereiden. Dit Lab is een grote vrachtwagen, waarmee de politie door Nederland rijdt om onderzoek te doen naar de mening van burgers over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt.

Wat vindt de burger van de politiecommunicatie
Met het Mobiele Media Lab wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter). Het Mobiel Media Lab is ingericht met de nieuwste technologiën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen.

Mobiele Media Lab was al twee keer in Rijswijk
Vroeger gebeurde dat op politiebureaus of in wijkcentra. Met het Mobiel Media Lab kan dit overal in Nederland en bereikt de politie dus veel meer mensen. Al twee keert eerder is de bus in Rijswijk geweest. In Winkelcentrum In de Bogaard.