Wijkgebouw De Ottoburg krijgt groen dak

Vijftien meter boven de grond hebben de Wethouders Marloes Borsboom en René van Hemert vanochtend een handje geholpen met het leggen van een groen dak op het wijkgebouw De Ottoburg in Oud Rijswijk. “Met een oppervlakte van 1800 m2, houdt het dak straks bij een bui 18.000 m2 regenwater vast, dat niet direct het riool ingaat”, vertelt Marloes.

Regenwater vasthouden
Dat is belangrijk omdat de regenbuien door de temperatuursverandering steeds heftiger worden. Door het water vast te houden wordt voorkomen dat riolen overstromen. “Het zorgt ook voor een betere warmtewering en isolatie. En de levensduur van het dak wordt hiermee verhoogd,” vult ze aan.

Grondige renovatie
De Ottoburg, een voormalig schoolgebouw uit 1912, was toe aan een grondige renovatie en krijgt nu gelijk een groen dak met sedum beplanting. “Een uniek project gezien de dakhelling en de vele dak-details”, aldus wethouder Van Hemert. De kosten voor het 120 meter lange sedum-dak bedragen 670.000 euro. De totale  renovatie van het gebouw, inclusief Led-verlichting en luchtbehandeling worden medio dit jaar afgerond. Het is het eerste gemeentelijke gebouw met een duurzaam groen dak.