Wijkbewoners blij met ontwerp Natuurspeelplek

Op het dak van de spoortunnel waar elke dag de treinen doorheen razen, komt een echte natuurspeelplek voor de kids. Op een terrein van 100 bij 50 meter, tussen het station en de Generaal Spoorlaan. “Hiermee krijgt Rijswijk haar eerste grote natuurspeelplek midden in de wijk”, vertelde wethouder Marles Borsboom. Dinsdagavond kwamen de wijkbewoners het ontwerp bekijken. Unaniem waren er alleen maar lovende reacties.

In het voortraject hebben de kinderen veel plannen bedacht, geknutseld en maquettes gemaakt. Ook De Piramide school heeft meegedacht. Al deze plannen hebben geleid tot dit ontwerp van de natuurspeelplek.

Een verrassende speelplek. Door het volgen van de speelroute ga je op ontdekkingstocht. Al klauterend en lopend kom je van alles tegen. Van een palenbos en een wilgentunnel tot een amfitheater en een totempaal met vogelhuisjes. Het pleintje wordt omgetoverd tot een amfitheater. Het is ook de start van de speelroute over stammen, zwerfkeien en heuvels. Klim op de liggende speelboom, speel tikkertje in het palenbos of een potje voetbal op het grasveld. Langs de bestaande slingerende lijn worden nieuwe hagen aangeplant. Ook is langs deze lijn een gave wilgentunnel met twee speelhutten te vinden.

ING Nederland stelde geld beschikbaar om dit project in Rijswijk te realiseren samen met de gemeente.

Heb je presentatie gemist, kijk dan op www.speelplan.nl/rijswijk-tunneldak. Je kan t/m 11 juni via deze pagina reageren op het Voorlopig Ontwerp. Vervolgens worden alle reacties verzameld en worden de reacties indien mogelijk meegenomen in het Definitieve Ontwerp.