Wieteke van Dort zingt op dodenherdenking in Rijswijk

Dodenherdenking in Rijswijk begint dit jaar op donderdag 4 mei om zes uur ’s avonds op begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233, bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Slag om Ypenburg. Na de Last Post en twee minuten stilte zingt Wieteke van Dort een aantal passende nummers.

Hierna lopen belangstellenden naar de Oude Kerk in de Herenstraat voor de herdenking, die om kwart over zeven begint. Hier spreekt Bert Vos, violist en zoon van de Rijswijkse schrijfster Ida Vos. Verder dragen kinderen van de Godfried Bomansschool en Daltonbasisschool ’t Prisma zelfgeschreven gedichten voor.

Na de herdenkingsdienst gaat de tocht om kwart voor acht in stilte naar Park Hofrust. Bij het ‘Monument voor de gevallenen’ is de kranslegging en wordt om acht uur ’s avonds opnieuw twee minuten stilte gehouden, gevolgd door de toespraak van burgemeester Michel Bezuijen. Aansluitend krijgen belangstellenden gelegenheid om een krans of bloemen bij het monument te leggen.

Na de herdenking staat koffie en thee klaar in het Oude Raadhuis in Park Hofrust.