Wethouders geven aftrap voor verbouwing De Generaal

De nieuwe naam van het oude belastingkantoor is ‘De Generaal’. Komende dinsdag geven wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert hiervoor de officiële groen licht voor middels een starthandeling waarmee de verbouwing van start kan gaan. Beide wethouders zijn erg tevreden over deze ontwikkeling.

Het voormalige belastingkantoor biedt straks ruimte aan ongeveer 200 woningen, verdeeld in twee- en driekamerappartementen. Op de begane grond komen ook ruimten voor die gebruikt kunnen worden voor bedrijven. Het ontwerp van De Generaal heeft veel aandacht gekregen vanwege de duurzaamheid en het lage energieverbruik voor de nieuwe bewoners.

“De kwaliteit van het gebied rondom het winkelcentrum In de Bogaard verbetert hiermee aanzienlijk”, zegt Ronald van der Meij. “De Generaal loopt hiermee voorop. De Winston Churchilltower is het volgende project en ook voor andere voormalige kantoren aan de Prinses Beatrixlaan, zoals op de HBG-locatie, hebben we plannen om deze te transformeren tot woningen. Ook gaan we het Bogaardplein opnieuw inrichten.”

Rene Van Hemert: “We creëren op deze manier een aantrekkelijk en modern stadscentrum waar zeker ook de ondernemers van In de Bogaard, maar ook daarbuiten zullen profiteren.”

Naar verwachting wordt De Generaal in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd. Meer informatie: www.wonenindegeneraal.nl