Wethouder viert gezellig feestje in Sion

Een grote partytent, koffie, lekkere cakejes, allemaal blijde mensen. De ambiance voor een feestje. Dat was het ook toen wethouder Ronald van der Meij vrijdagmiddag samen met nieuwe bewoners van het eiland Waterlelie de laatste dwarsbalk legde in de fundering. En toen was het natuurlijk confetti en een toost.

Dat was de officiële handeling voor de start van de bouw van Eiland 2 in de Eilanden van Sion. “Het is voor ons wel een feest, een eigen huis kopen doe je niet elke dag”, vertelt één van de toekomstige bewoners, die toevallig ook uit Rijswijk komt. Hoewel niet zo toevallig. Volgens de makelaar komt 40% uit Rijswijk en de rest uit een kring van drie kilometer. “Dan moet je denken aan Delft, Den Hoorn”.

Het project is populair. Alle huizen zijn al verkocht en de echte bouw moet nog starten. “We hebben wel een goed huis, maar dit is net wat meer. Een stijger voor een bootje, een garage, energieneutraal”, zegt een stel uit Den Hoorn. Hun zoon Gijs maakt nog even een handafdruk op de fundering. Leuk als hij over 20 jaar de kruipruimte in gaat.

Maar goed, nog even de cijfers. Er komen 32 woningen, 22 rijtjeswoningen en 10 twee onder één kap. De oplevering is in het tweede kwartaal van 2017. En ja, het was nog lang onrustig in de partytent, want al die toekomstige buren wilden wel even kennis maken met elkaar, maar toen zat ik deze tekst al te schrijven.