Wethouder Van de Laar spreekt met leerlingenraad Petrusschool

Op maandag 8 oktober heeft de wethouder van onderwijs van de gemeente Rijswijk de Armanmd van de Laar de Petrusschool bezocht. Dit bezoek was een kennismaking met de school en de leerlingenraad. Tijdens het bezoek heeft de leerlingenraad de school laten zien. Daarnaast heeft de wethouder vragen gesteld aan de leerlingen over hoe het onderwijs op de Petrusschool is.

 

Leerlingen willen graag nieuwe voetbalkooi
Na deze rondleiding zijn zij samen op de foto gegaan en daarna startte de vergadering van de leerlingenraad. De leerlingen van de leerlingenraad hebben zelf punten ingebracht, zo ging het onder andere over het schoolplein. Wethouder van de Laar was enkele weken geleden nog bij de Petrusschool om het Groen- Blauwe schoolplein te openen. Maar ook de andere schoolpleinen rondom de school verdienen aandacht. Zo is de voetbalkooi sterk verouderd en zou een nieuwe ondergrond gewenst zijn. “Zodat de keeper ook kan duiken naar de bal, dat kan nu niet.” zegt één van de leden van de leerlingenraad.

 

Werk leerlingenraad erg belangrijk
Bij zijn vertrek gaf de wethouder aan dat hij dit soort overleg erg zinvol vindt. “Ik heb zelf in het verleden ook in de leerlingenraad gezeten. Ik vond dit altijd erg leuk en belangrijk”, vertelde hij de kinderen. Meer informatie over deze leerlingenraad, de leerlingen, waarom zitten zij in de leerlingenraad en nog veel meer staat op: https://www.petrusschool.nu/kinderen/leerlingenraad/