Wethouder René van Hemert opent Romeinse fietsroute

Het begin van de Romeinse route is klaar, het fietspad langs de Sir Winston Churchilllaan. Vrijdag 15 december legt wethouder en fietsambassadeur René van Hemert de laatste steen van het vernieuwde fietspad. Hij doet dat ter hoogte van Best Western Plus Grand Winston. De fietspaden langs de Sir Winston Churchilllaan krijgen een andere inrichting en uiterlijk waardoor ze aantrekkelijker worden voor fietsers.

Laat de auto vaker staan
Hiermee wil de gemeente stimuleren dat meer mensen de fiets pakken en de auto wat vaker laten staan. Het project is de Romeinse route genoemd, omdat in de Romeinse tijd over wat nu de Sir Winston Churchilllaan is een doorgaande route liep. Het was een van de meest noordelijke routes in Europa van het Romeinse rijk; de weg was belangrijk voor de verplaatsing van garnizoenen en voor handel.

Bewoners mogen meedenken
Omwonenden hebben mee kunnen denken over de herinrichting van het eerste tracé tijdens enkele informatiebijeenkomsten. Langs de rest van de route krijgen omwonenden daarvoor ook de mogelijkheid zodra hun fase aan de beurt is. Nu is het eerste stuk klaar tussen het Generaal Eisenhowerplein en de Volmerlaan. Hier zijn de bestaande klinkers vervangen voor zogenoemde comfortklinkers.