Wethouder Van der Meij start bouw Eilanden van Sion

Het wordt een echte traditie. Kopers van huis in RijswijkBuiten die een wens schrijven op één van de heipalen voor ze de grond in gaan. Vanmiddag gebeurde dat voor de bouw van energieneutrale woningen op Eiland De Oevers (de Eilanden van Sion). Wethouder Ronald van der Meij legde met Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, en één van de toekomstige bewoners een funderingsbalk van één van de woningen.

Eiland de Oevers bestaat uit 51 duurzame eengezinswoningen in verschillende woningtypes, waarvan reeds 49 woningen voor de start bouw zijn verkocht. Standaard hebben de woningen een EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC) van 0,0 en een energiesysteem met onder andere een warmtepomp, een balansventilatie, zonnepanelen en vloerverwarming.

Architect Gert de Graaf van Groosman heeft zich bij het ontwerp van het eiland laten inspireren door de Hollandse polders en het hier voorkomende type ‘woonboerderij’. De huizen hebben een landelijke uitstraling door de Louvre luiken, ambachtelijke bakstenen en blauw gesmoorde dakpannen. Net als bij het eerste en het tweede eiland van de Eilanden van Sion liggen alle tuinen van de woningen aan het water. Ook beschikken de woningen over een vlonder of aanlegsteiger aan het open (vaar)water dat in verbinding staat met Delft en het Westland.

Wethouder Van der Meij: “Eiland de Oevers is een unieke plek van het wonen aan het bevaarbare water zorgt ervoor dat de bewoners een prachtige nieuwe woonplek krijgen.”