Wethouder Van der Meij geeft startsein Hoornstaete

Wethouder Ronald van der Meij geeft dinsdag 11 oktober om 16.00 uur het startsein voor de herontwikkeling van de Hoornstaete aan de Nassaukade 1. Het voormalig kantoorpand wordt verbouwd tot 25 luxe appartementen met ondergrondse stallinggarage. De ligging van het pand pal aan de Vliet.

Gemiddeld genomen is er maar liefst 24 vierkante meter buitenruimte per appartement. De binnenruimte (plafondhoogte 3 meter) varieert van 70 (tweekamer) tot 159 vierkante meter (penthouse); de helft van de woningen is groter dan 100 vierkante meter. De iets gebogen gevel aan de Vlietzijde maken de appartementen daar extra ruimtelijk en licht. Het complex beschikt bovendien over een ondergrondse parkeergarage. De prijzen van de woningen liggen tussen de 175.000 en 575.000 euro.

Voor het definitieve ontwerp heeft Dekker samen met makelaar Arthur Planken van De Waarde van Rijswijk feedback gevraagd aan bewoners uit Leeuwendaal, die al veel belangstelling toonden. “Een van de zaken die we daaruit hebben meegenomen zijn de ruimere woonoppervlakten, omdat velen nu nog in een herenhuis wonen met relatief veel ruimte.”