Wethouder Van der Meij geeft bewoners een fruitpakket

De dag erna… Dat was het vanochtend op nieuwjaarsdag. De 20 medewerkers van de Rijswijkse straatreiniging kwamen al om 7.30 uur naar de gemeentewerf bij de haven om in drie ploegen het vuurwerkafval te gaan opvegen. Als speciale bezoeker ook wethouder Ronald Van der Meij van stadsbeheer. Hij gaat met GertJan van Veen, beheerder straatreiniging, de wijken in op zoek naar inwoners die zelf al met bezem en schap aan het opruimen zijn. Die worden beloond met een bon voor een fruitpakket.

Inwoners zijn druk aan het bijeen vegen van het vuurwerkafval
Als we met het blauwe autootje met het gemeentelogo wegrijden valt het direct op dat de straten en stoepen over het algemeen schoon zijn. Het slechte weer gisterenavond heeft veel inwoners binnen gehouden. Maar als snel zien we vegende Rijswijkers. Mannen, vrouwen, kinderen. Van alle leeftijden. Ook de vaten die als vuurvat zijn gebruikt staan nog na te roken.

De wijk De Strijp is er flink tegenaan gegaan. Met vuurwerk en met vuren. Maar ook hier zijn heel veel wijkbewoners aan het werk. Meestal met verschillende families tegelijk. “Ja, wij hebben gisteren feest gevierd en ruimen het nu ook op, dat is normaal. We doen veel samen met de wijk, de saamhorigheid is hier groot”, krijgt de wethouder te horen. En ze zijn ook blij met de fruitbonnen.

Regelmatig komen we ook de veegwagens tegen. In de loop van de ochtend is er regelmatig werkoverleg tussen de gemeentewerf en de drie ploegen. Locaties worden doorgegeven waar nog een wagen langs gaat. Wij gaan om 13.00 uur terug naar de werf. De mannen van de straatreiniging gaan er nog wel een aantal uren tegenaan!!