Wethouder gaat drie minuten tijdswinst van bus 23 meten

De Muziekbuurt is al een paar keer in actie gekomen om te voorkomen dat twee haltes van buslijn 23 verdwijnen. En dat om 3 minuten tijdswinst. De Metropoolregio wil de beslissing niet terugdraaien. Wethouder Björn Lugthart heeft nu besloten om te gaan klokken of deze drie minuten wel worden behaald.

Bewoners hebben bus nodig
De bewoners zijn niet blij met het besluit van de Metropoolregio. Voor veel van hen is de bus de enige manier om de wijk uit te komen. Om naar het ziekenhuis Leyenburg te gaan of naar Kijkduin. Ze hielden al een grote demonstratie bij de bushalte en haalden honderden handtekeningen op. Wethouder Lugthart heeft al verschillende  malen geprobeerd in de Metropoolregio het besluit ongedaan te maken.

Is nieuwe route wel sneller
Nu gaat de gemeente zelf meten of de 3 minuten tijdswinst, die als argument wordt gebruikt, wel wordt gehaald. In de nieuwe situatie rijdt de bus over de Sir Winston Churchilllaan. In het AD vertelde Björn Lugthart: Op die nieuwe route moeten door de bus meer verkeersbewegingen worden gemaakt, wij betwijfelen of het sneller gaat. Wij vinden dat er eerst gemeten had moeten worden of die tijdwinst wordt gehaald voordat je een hele wijk afsluit van die bus.”