Wethouder Björn Lugthart opent huiskamer van Constantijnflat

De bewoners van de 108 flats van de Prins Constantijnflat aan de Florence Nightingalestraat hebben sinds vandaag een gezamenlijke huiskamer. Wethouder Björn Lugthart kwam om het huiskamerproject officieel te openen. “Ik ben onder de indruk hoe de bewoners dit initiatief hebben genomen en het ook helemaal zelf op de rails hebben gezet”, vertelde de wethouder. “Een initiatief dat navolging verdient”.

In de flat gaan veel activiteiten worden georganiseerd. Zo staat er behalve de dagelijkse koffieochtenden ook een wekelijkse kookavond op het programma waarbij Albert Heijn de boodschappen sponsort. Maar er staat nog veel meer op stapel.

Tot nu toe werden bijeenkomsten gehouden in de gemeenschappelijke hal van de Prins Constantijnflat. Maar daar is geen sanitair en in de herfst en winter is het er koud. Woonstichting Vidomes suggereerde een vrijgekomen ruimte te huren. In de ledenvergadering waren de bewoners van de 108 flats direct enthousiast. Temeer omdat de kosten van de huur en de inrichting worden betaald uit de ‘antenne-inkomsten’.

Peter Salomé van de technische commissie bedankte alle vrijwilligers die hebben geholpen en ook alle sponsors die het mogelijk hebben gemaakt. Samen met Björn knipte hij het lint door.