Te Werve wijkactiviteiten bundelen in Speeltuin De Eekhoorn

“We willen naar één trefpunt in de wijk, dat elke dag open is voor jong en oud, waar in de zomer en winter activiteiten zijn. Dat kan als we samenwerken met al onze vrijwilligers”, vertellen Henk van Sluijsdam van de Buurthuiskamer en Ed Braam van speeltuin De Eekhoorn. In hun plan gaat de Buurthuiskamer, die op termijn moet verdwijnen, naar een nieuw gebouwtje op het speeltuinterrein.

Speeltuin De Eekhoorn, net een paar weken open, draait met mooi weer alweer als vanouds met zo’n 12 vrijwilligers. Afgelopen week was er zelfs een bingo. De buurthuiskamer, ook met zo’n twaalf vrijwilligers is bekend in de wijk door de druk bezochte koffie-ochtenden. Zomer en winter. Hier zijn veel activiteiten en ook het  buurtpreventieteam heeft er haar honk. De buurthuiskamer, door de gemeente genomineerd als beste wijkinitiatief, staat op de nominatie om weg te moeten voor nieuwbouw.

In de nieuwe opzet wordt de speeltuin dé plaats waar het gebeurt. De ouderen die ’s ochtends hun kopje koffie drinken, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Ook wanneer het regent of koud is kunnen voor de kinderen binnen activiteiten worden georganiseerd.