Werken aan minder stenen en meer groen

Rijswijkers kunnen zaterdag 18 maart tijdens nadenken over groene oplossingen tegen de groeiende wateroverlast. Het werkatelier is op zaterdag 18 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur in Welzijnsgebouw ‘De Ottoburg’ in de Esdoornstraat 3A. Het regent steeds vaker en harder. Overal in de stad is zichtbaar waar al die hoosbuien toe leiden: straten staan geregeld blank. Door de betegelde tuinen en pleinen kan het water niet weg en overstromen de riolen. Tijd om er wat aan te doen.

Een oplossing tegen wateroverlast is minder tegels en meer groen. Op (school)pleinen, maar vooral in tuinen en op balkon. Tijdens het werkatelier Operatie Steenbreek gaan bewoners hierover in gesprek. Doel van Operatie Steenbreek is om bewoners te enthousiasmeren hun tuin te vergroenen. Door bestrating en tegels weg te halen in tuinen waar het maar kan, verrijken bewoners en ondernemers hun leefomgeving en die van Rijswijk, neemt wateroverlast bij regen af, is er verkoeling in de zomer en groeit de soortenrijkdom in de stad.

Deelnemers inventariseren in het atelier wat er al gebeurt in Rijswijk om biodiversiteit te vergroten en betegeling te verminderen. Ook kijken ze welke andere groepen bij Operatie Steenbreek kunnen worden betrokken.

Aanmelden kan via een e-mail:
Operatie Steenbreek Rijswijk: jori@wondergroen.nl
Platform “Groen in Rijswijk”: jannie.marck@xs4all.nl