Werkbezoek aan de scouting De Jaguars

Wethouder Marloes Borsboom legt een reeks van werkbezoeken af aan verenigingen en organisaties. “Met de Vrijwilligersdag worden een aantal vrijwilligers in het zonnetjes gezet. Maar overal zijn vrijwilligers hard aan het werk voor hun club. Daarom wil ik graag een aantal van hen opzoeken”, vertelt Marloes. Vandaag staat scouting De Jaguars aan het Julialaantje op het programma.

We vallen met ons neus in de boter, ofwel in het weekend van de welpen. Vanaf vrijdagavond tot zondagavond slapen en eten de vijftig jongens en meisjes van 6 tot en met 12 in het clubhuis. Ze doen leuke spelletjes met elkaar en vermaken zich opperbest. Dat is wel flink aanpoten voor de leiding. Vrijwilligers die zonder uitzondering in hun jonge jaren hier ook al kwamen. Dat ze nu elke zaterdag in touw zijn voor de Jaguars vinden ze eigenlijk normaal. Ook door de week worden er ook nog veel klusjes gedaan. Maar ze hebben er plezier in.

Achter het clubhuis zijn de oudere leden. En ook weer met een enthousiaste leiding die al hun vrije tijd in De Jaguars stopt. Ja zelf vonden ze het vroeger ook leuk, nu lopen hun eigen kinderen hier rond. De liefde voor de scouting wordt overgedragen van generatie op generatie. Het is wel duidelijk dat er zonder vrijwilligers geen Jaguars zijn, maar dat geldt eigenlijk voor heel alle clubs in Rijswijk.