Wellantcollege studenten ontwerpen tuinen RijswijkBuiten

Wethouder Marloes Borsboom hees vandaag de Groene Vlag, het symbool van een duurzame Eco-school, bij het Wellantcollege aan de Huis te Landelaan. ‘Eco-School’ is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Twee jaar is door de leerlingen, in het Eco-team, en de leerkrachten en leiding hieraan gewerkt. In de school is veel veranderd. Er zijn 314 zonnecollectoren geplaatst, waarmee ze voor ruim de helft zelfvoorzienend zijn, er kwam een regenwateropvang waardoor ze dit water gebruiken in de tuinen, het asfalt op het terrein maakte plaats voor een waterdoorlatende bestrating en er werd een gebruikte loods van duurzaam hout geplaatst.

Ook in de lesprogramma’s leren de studenten die worden opgeleid voor groenfuncties zoals hovenier maar ook als voedingsdeskundige, met duurzame producten te werken. Nieuw is ook dat ze projecten samen met de gemeente Rijswijk doen. “Ik ben trots op deze samenwerking”,  sprak duurzaamheidswethouder Marloes Borsboom, “de studenten zijn de toekomst van wat Rijswijk te bieden heeft. Voor de eigenaren van woningen in het nieuwe Rijswijk Buiten gaan ze ontwerpen maken, zodat dit ook een groene en duurzame wijk wordt”.