Welk maaibeleid hanteert de gemeente Rijswijk

Je hoeft maar op internet te kijken wat de akelige en pijnlijke gevolgen zijn van een aanraking met de reuzenberenklauw. Wijkagent Martien de Brabander signaleerde gisterenavond op de bijeenkomst van de Bewoners organisatie Steenvoorde Noord ook dat te laat wordt ingegrepen. “Als de reuzenberenklauw al hoog is, komt de gemeente in actie. Maar dan is de bloem al ontwikkeld. Het zaad van elke bloem zorgt voor 200 nieuwe planten.”

Gevaren van reuzenberenklauw onderschat
Ook Hanny Frank ziet het probleem in het Wilhelminapark. “Het Wilhelminapark. Compliment, de parkeerplaats is schoon. Ook prullenbakken worden geleegd. Maarrr…… sommige paden worden wel langs de kant gemaaid, echter vanaf de parkeerplaats het park in lopen is lastig. Op de hoek staat een reuze berenklauw. Groeit over het pad, giftig voor mens en dier(hond). Ook de bramenstruiken met doornen groeien flink over het pad, en dan hebben we het nog niet over de brandnetels. Even verder op de dijk zijn wel de randen van het pad gemaaid.”

Uit reacties op internet wordt duidelijk dat bewoners zich afvragen hoe het maaibeleid van Rijswijk is. Sommige stukken wel, andere niet. En het probleem is niet van gisteren, maar bestaat al jaren.

Foto: Hanny Frank