Weggeefwinkel gaat 20 februari weer open

Elke dag wordt gebikkeld door de vrijwilligers van de Weggeefwinkel voor kleding en speelgoed. Ze zijn druk met het inrichten van de nieuwe locatie in gebouw De Ottoburg aan de Esdoornstraat. Dinsdag 20 februari is al de heropening en er moet nog veel gebeuren. Zo moeten de twee kleedhokjes moeten nog worden gemaakt en het naaiatelier is nog niet ingericht. Maar als het klaar is …dan staat er ook wel wat !

In anderhalf jaar is veel bereikt
En dan te bedenken dat de Rijswijkse Weggeefwinkel pas anderhalf jaar bestaat. In het begin af en toe in het Oude Raadhuis of Stervorde  Elke keer werd alles in- en uitgepakt. Blij waren ze met een eigen locatie op de P. van Vlietlaan. Maar dat werd snel te klein zodat de kledinginname en opslag in een pand op de Volmerlaan ging gebeuren. Door herinrichting van Wijkgebouw De Ottoburg kwam hier een grote ruimte beschikbaar.

In twee pashokjes kan kleding kan worden gepast
Ze gebruiken de verhuizing om veel wensen te realiseren. Allereerst een tweetal pashokjes waar de kleding kan worden gepast. Ook komt er een naaiatelier waar straks naaimachines staan. Aan veel kleding ontbreekt soms maar net even wat en dan is het makkelijk als er vrijwilligers zijn die dat kunnen maken. Over vrijwilligers gesproken, dat zijn er nu al maar liefst 35! Nieuw wordt ook het registratiesysteem waardoor ze beter inzicht hebben op de klanten, waardoor de kleding op de juiste plek terecht komt. De opening gaat zeker feestelijk gebeuren. Maar daar zijn ze nog niet aan toe. Eerst alles inrichten, dat is de eerste prioriteit !