Weekend vogels kijken bij Aves Domestica

Dit weekend is het gratis vogels kijken bij de 36-ste jaarlijkse tentoonstelling van de vogelvereniging Aves Domestica bij in het Rijswijkse Wellantcollege, Huis te Landelaan 2. Zo’n 200 vogels van kanaries tot dwergpapegaaien en een grote verscheidenheid van tropische vogels zijn te zien. Wethouder Björn Lugthart verricht vanavond om 20.00 uur de opening. De openingstijden op vrijdag 2 november zijn van 20.00 tot 22.00 uur; zaterdag 3 november van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur.

Leerlingen Wellant college helpen
Leden van Aves leveren vogels voor de volières en adviseren over de verzorging. Ook wordt er een les verzorgd. Het Wellantcollege gebruikt de vogels in haar lesprogramma en stelt een aantal lokalen beschikbaar voor het houden van de tentoonstelling. Leerlingen helpen hierbij.

Vogels zijn gekeurd door keurmeesters
Zo’n 200 vogels van kanaries tot dwergpapegaaien en een grote verscheidenheid van tropische vogels zullen daar te zien zijn. Deze vogels zijn allemaal gekeurd door bevoegde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en beoordeeld op hun kwaliteit, hetgeen voor een aantal leden de mogelijkheid zal geven met hun vogels prijzen te behalen.

Vogels zijn ook te koop
Gedurende de tentoonstellingsdagen is er gelegenheid om ter verkoop aangeboden vogels te kopen tegen redelijke prijzen. Eveneens is er de mogelijkheid om via het Rad van Avontuur een aantal zeer aantrekkelijke prijzen te winnen. Een hapje en een drankje zijn ook verkrijgbaar. De toegang gedurende de show is gratis. Het gebouw is rolstoelvriendelijk alsmede de tentoonstellingzaal.