‘We moeten stoppen met bouwen van goedkope sociale huurwoningen in Rijswijk’

De gemeente Rijswijk kampt met een miljoenentekort. De CDA Rijswijk roept daarom op om voorlopig te stoppen met het bijbouwen van sociale huurwoningen in Rijswijk.

Er zijn genoeg woningen
Menno van Enk van CDA Rijswijk sprak dinsdag in het kaderdebat over deze kwestie en vindt dat er genoeg woningen in de sociale sector zijn, die veel beter benut kunnen worden voor de doelgroep. Van Enk: ‘Wij willen dus volledig inzetten op kwalitatieve goede woningen voor Rijswijkse woningzoekenden in het middensegment. Koop, maar vooral huur.’

Focus op onderhouden van woningen
Het CDA roept de woningbouwverenigingen op om te stoppen met nieuwbouw en de woningen goed te onderhouden. Veel woningen zijn in minder een slechte staat door achterblijven van onderhoud. ‘Het is van belang dat iedereen prettig kan wonen in Rijswijk, dus daarom is onderhoud belangrijk’, aldus Menno van Enk van CDA Rijswijk.

Eerder een woning voor de Rijswijkers
Het voorstel heeft ook tot doel om tot meer doorstroming in de sociale huursector te komen. ‘De huizenmarkt zit volledig op slot en een betere doorstroming helpt ook al die andere Rijswijkse woningzoekers eerder aan een geschikte woning’, aldus van Enk. Van Enk vervolgt: ‘Rijswijk kan in navolging van Den Haag de huurgrens oprekken tot dat goedkope middensegment van zo’n 900 per maand. Als wij dat in Rijswijk ook doen, kunnen we serieus gaan werken aan doorstroming’.